Profesionalno šminkanje

Profesionalno šminkanje
Profesionalno šminkanje

Wednesday, May 22, 2013

Košutnjak Challenge Race 2013

Košutnjak Challenge Race 2013
Košutnjak Challenge Race 2013
Nakon prošlogodišnjeg velikog uspeha odlučeno je da se uvede tradicija i da se i ove godine organizuje drugu po redu, zabavna trka sa preprekama - Košutnjak Challenge Race 2013.

U subota 25. maja sa početkom u 12 časova najhrabrijih 300 trkača imaće priliku da završi nesvakidašnji poduhvat – 5 km kros trke sa 6 prepreka. Start i cilj će se nalaziti na istoj lokaciji ispred SquashLand kluba u Pionirskom gradu.

Promovisanje aktivnog životnog stila za sve!
Događaj promoviše vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. Trka predstavlja izazov za sve učesnike, koji uz pregršt motivacije duž staze završavaju trku te tako postaju pobednici i dobijaju medalju.
Događaj je insprisan konceptom trka koje se održavaju u Velikoj Britaniji, ali i drugim zemljama, a trke ovog tipa svake godine postaju sve popularnije.
Trka je amaterskog karaktera. To znači da je namenjena rekreativcima i svima koji bi da probaju nešto drugačije. Ako možete da trčite ili pešačite 30 minuta uspešno ćete završiti trku.

Šta da obučete? 
Stara trkačka i trening oprema su najbolje opcije. Bićete blatnjavi, tako da svoju novu opremu ostavite kod kuće. Nakon trke prljavu opremu spakujte u plastičnu kesu kako biste je poneli u rancu. Zbog bezbednosti na trci nisu dozvoljene sprinterice i patike sa kramponima!

Nagrade
Najbrža devojka i najbrži momak biće nagrađeni robnim nagradama. Pored njih tu su i nagrade iznenađenja. Svi dobitnici nagrada će biti kontakirani nedelju dana posle trke.

Prijavu i uplatu za trku moguće je izvršiti u naredna dva dana, ali i na dan trke pre starta!

Startina za Košutnjak Challenge Race 2013 iznosi 600 dinara do 1. maja; za one koji se prijave do 15. maja iznosi 900 dinara, a nakon toga 1200 dinara.
Mail/prijavu sa svojim ličnim podacima možete poslati nakosutnjakchallengerace@gmail.com, ili putem naše facebook stranicehttps://www.facebook.com/kosutnjakrace.

Uplate se mogu izvršiti na više načina:
1. U kancelariji Saveza za fitness i rekreaciju, ulica: Milentija Popovića 18/14;
2. u prostorijama SquashLand-a u Pionirskom gradu, ulica: Kneza Višeslava 27;
3. ili uplatom na jedan od računa: 330-4012491-25 ili 290-10508-47 (primalac: squashland klub; svrha uplate: startina za KCR), za KCR Junior na 155-16522-11, poziv na broj 25513 (primalac SK Sporticus svrha uplate: startina za KCRJunior)

Preuzimanje brojeva i startnih paketa biće moguće u SquashLand klub u petak 24. maja 2013. od 17 časova kao i na sam dan trke do sat vremena pred početak trke.

Probali biste nešto drugačije? Želite da osetite malo zdravog adrenalina u prirodi uz odličnu zabavu? Onda se prijavite na drugu trku sa preprekama u Srbiji i zasigurno najluđu trku na kojoj ste do sada učestvovali!

Wednesday, May 15, 2013

Osmo noćno planinarenje – Tornička Bobija

Noćno planinarenje (izvor)
Dragi putnici, osmo tradicionalno noćno planinarenje će se održati na planini Tornička Bobija u subotu, 18. maja 2013. godine.

Kao i svake godine u maju, postavljamo kamp i negde posle ponoći krećemo sa usponom do vrha gde ćemo dočekati izlazak sunca. Nakon toga se laganom šetnjom vraćamo do kampa.

Ove godine smo izabrali Torničku Bobiju u blizini Ljubovije.

Iako je glavno dešavanje noćnog uspona u subotu 18. maja, možete se pridružiti prethodnicidan ranije – u petak 17. maja, kada u prepodnevnim časovima kreću u obilazak kraja i na koncu postavljaju kamp.

Akcija noćnog planinarenja je apsolutno besplatna, tj. svaki učesnik sam snosi svoje troškove.

Kako stići?
Iz Beograda i Novog Sada postoji direktan autobus do Ljubovije, a treba izabrati onaj koji ide preko Valjeva, jer treba da je brži. Iz Ljubovije ima taksi koji vozi gde treba, a broj ćemo objaviti naknadno.

Polasci autobusa ka Ljuboviji:
Iz Beograda ka Ljuboviji prevoznik Lasta u 7:15 i 13:00
Iz Novog Sada ka Ljuboviji nema autobusa preko Valjeva, ali ima do Valjeva.
Iz Valjeva do Ljubovije polasci su u 9:15 i 15:00 sa perona br. 5, povratna karta je 750 din.

Iz Niša ne postoji autobus za Ljuboviju, ali postoji do Valjeva u 8:15 i 13:40. Ovim prvim se može uhvatiti autobus Valjevo-Ljubovija u 15:00.

Više polazaka ka Ljuboviji ima putem preko Loznice, ali traje 4 sata pa kako ko hoće.

U svakom slučaju moraćete poraniti.


Noćno planinarenje – šta treba znati

Pošto su noćna planinarenja postala tradicionalna, a sve više je novih ljudi sa nama, evo nekoliko stvari koje morate znati ako idete prvi put:

1. Obavezno ponesite vreću za spavanje. Gledajte da bude neka dobra, tj. topla, jer iako se ide u maju i dan može biti topao – na planini su uglavnom noći hladne. Podloška ili podloga za vreću je obavezna i u nedostatku bolje, kupite podlogu za plažu od sunđerasto-gumiranog materijala za 200-300 din.

2. Pošto je maj, a mi ne znamo da gledamo u pasulj, zečju šapu ili kristalnu kuglu već koristimo blagodeti interneta koji je doprineo nula u vremenskoj prognozi, tj. možemo se pouzdati samo u trodnevnu analizu, to znači da u maju itekako može da padne i kiša. Ovo dalje znači da, ako ste u mogućnosti, ponesite dvoslojni šator. Kiša sa sobom povlači i drugi tip odeće i obuće pa mislite o tome.

3. Baterijska lampa je obavezna – noćni uslovi su u pitanju. Takođe je dobra da se ne spotaknete o kanap i kočić nekog šatora i kada idete noću u klonju.

4. Kada krenete na uspon ponesite sa sobom samo najvažnije stvari da vam ranac ne bi bio težak: hranu (ne bi bilo loše da između ostalog ponesete i bonžite, kikiriki sušeno voće ili sličnu energetsku hranu koja će vam pomoći ka usponu ili prosto: sendvič), vodu (litar do litar i po je optimalno), zatim suvu majicu da se presvučete na vrhu jer ćete sigurno biti preznojani kad stignete, a na vrhu uvek bude vetrovito i hladno. Gledajte da ako nemate kapuljaču na jakni ponesete kapu. Ovo važi za sve vremenske uslove, a u kampu pred polazak se lako može ostaviti višak stvari.

5. Iako će masa ovoga biti rečeno pred uspon znajte da ne treba žuriti za prvim u masi već naći svoj tempo i hodati lagano i oprezno.


Neka od pravila ponašanja:

Muzika sa mobilnih telefona i sličnih naprava je zabranjena. U prirodu idemo da se odmorimo i uživamo. Diskać nije uključen u ovaj vid zabave.

Iako je ekipa razdragana i opuštena, te se popije i pojede, to nije cilj planinarenja. Svako je odgovoran sam za sebe i dužan je da se uljudno ponaša prema drugima. Ipak smo svi drugari.

Drugarstvo dalje znači da treba pomoći čoveku u nevolji, a dešavalo se da nekom se polomi/pokisne šator, zaboravi vreću, hranu itd.

Đubre ne sme ostati iza nas! To nije stvar ekologije niti pomodarstva već lepog vaspitanja. Ko god može neka ponese kesu za svoje đubre i to ćemo sve pri povratku odneti na propisno mesto.

Vatra jeste zanimljiva i Prometej bi se složio da ga ne boli stomak, ali pazite šta radite, pogotovu da šatore stavite na bezbedno mesto od iste jer plastika ume da se topi.

Podrazumeva se, ali valja napomenuti da nikakva druga obeležja osim znamenja Kluba putnika Srbije nisu dozvoljena za isticanje.

Iako je noćni uspon izuzetno bezbedan, morate znati da se svako penje na sopstvenu odgovornost i Klub ne može biti odgovoran za vašu neodgovornost.

Molimo sve koji dolaze da se prijave putem formulara na sajtu i da ostave svoje podatke.

Sva pitanja možete postaviti na forumu.

Ako nemate šator, vreću, prevoz, društvo ili imate viška istoga možete potražiti na forumu.

Na Torničkoj Bobiji može se, kao i prošle godine, donirati za Putničku kuću u Granadi

Kontakt telefoni za slučaj nužde:
064 244 89 80 – Uroš (Bjuti)
064 266 00 27 – Jovan (Hadži Đera)
064 118 87 57 – Kika

Zvati samo u krajnjoj nuždi, sva pitanja i odgovori su na forumu.

Dobrodošli na tradicionalno noćno planinarenje broj osam.

p. s. ako ste raspoloženi da se priključite prethodnici u petak, naglasite to u prijavi.



Kategorije

planinarenje (380) planinarske akcije (284) srbija (215) visednevne akcije (111) visednevno planinarenje (85) psd zeleznicar (68) jednodnevno planinarenje (66) video (58) inostranstvo (57) zima (57) planinarski klub balkan (52) planine (50) pesacenje (45) psd jelenak (44) skijanje (44) psd kopaonik (41) visokogorstvo (41) planinarska oprema (38) ekstremni sportovi (34) sneg (31) youtube (31) biciklizam (29) outdoor oprema (29) pd radnicki (28) priroda (27) izleti (26) extremni sportovi (25) zimsko planinarenje (25) kopaonik (24) manastiri (24) prodavnica gora (21) treking (21) alpinizam (20) vojvodina (20) zimski sportovi (19) skijaska oprema (18) fruska gora (16) sport (16) jednodnevne akcije (15) planinarski domovi (15) bosna i herecegovina (14) fotografija (14) kampovanje (14) mountain biking (13) stara planina (13) bugarska (12) kamp oprema (12) makedonija (12) nova godina (12) testovi (12) avantura (11) fotografije (11) maljen (11) oprema planinarenje (11) pd pobeda (11) adrenalinski sportovi (10) alpinisticka oprema (10) nocno planinarenje (10) oprema za kampovanje (10) trka (10) bih (9) crna gora (9) deliblatska pescara (9) planinarsko drustvo naftas (9) povlen (9) rajac (9) sar planina (9) snowboarding (9) trkanje (9) avanturizam (8) divcibare (8) homolje (8) kanjoni (8) maglic (8) pd policajac josif pancic (8) pd vukan pozarevac (8) satori (8) saveti (8) setnja (8) tara (8) alpi (7) beograd (7) crni vrh (7) ekspedicija (7) freestylers (7) jezera (7) outdoor (7) planinarska fotografija (7) sela (7) slika (7) slike (7) takmicenja (7) trem (7) desavanja (6) durmitor (6) ekspedicije (6) jahorina (6) nacionalni parkovi (6) pecine (6) planina (6) planinarski savez beograda (6) prezivljavanje u prirodi (6) prokletije (6) rtanj (6) rudnik (6) smestaj (6) speleologija (6) suva planina (6) vikend ture (6) zlatibor (6) banje (5) base jumping (5) djerdap (5) evropa (5) extremini sportovi (5) filmovi (5) francuska (5) golija (5) golubac (5) grcka (5) kucaj (5) mk mountain resort (5) mtb (5) nocna tura (5) penjanje (5) planina tara (5) rafting (5) red bull (5) stolovi (5) transferzale (5) trcanje (5) vlasinsko jezero (5) vujan (5) alpinisticki tecajevi (4) big snow festival (4) drina (4) ekologija (4) expedicije (4) fischer (4) goc (4) homoljske planine (4) kablar (4) kanjon reke gradac (4) kosmaj (4) kurs alpinizma (4) obedska bara (4) oprema za planinarenje (4) orijenting (4) ovcarsko kablarska klisura (4) paraglajding (4) planina bukulja (4) planinarsko ekoloski klub soko (4) prasuma (4) prenj (4) prodaja (4) prodavnica planinarske i alpinisticke opreme (4) prodavnice (4) putovanja (4) ravna gora (4) reke (4) sarajevo (4) slovenija (4) suvobor (4) triglav (4) valjevske planine (4) veliki vukan (4) vitosa (4) vodopadi (4) voznja kajaka (4) afrika (3) avala (3) babin zub (3) balkan (3) boranja (3) bukovacki maraton (3) ciklo svet srbija (3) cipele za planinarenje (3) cvijicev vrh (3) festivali (3) foto konkurs (3) fruskogorski maraton (3) istrazivanje (3) izlozba (3) izlozbe (3) jabukovik (3) jakne (3) jezevac (3) kanjon nevideo (3) kavkaz (3) kilimandzaro (3) klisure (3) kursevi (3) lepenski vir (3) ljuboten (3) magles (3) manastir gornjak (3) navigacija (3) olimp (3) ostrovica (3) ovcar (3) pecina ceremosnja (3) perucica (3) planina ovcar (3) planinarenje setnje (3) planinari (3) planinarski filmovi (3) planinarski klub jasenica (3) planinarsko aplpinisticki klub kragujevac (3) planinarsko drustvo vilina vodica (3) plivanje (3) prasuma perucica (3) putopis (3) sator (3) severni kucaj (3) skijaliste (3) skije (3) skola (3) splavarenje (3) splavarenje drinom (3) splavarenje tarom (3) srebrno jezero (3) strazilovo (3) tehnologija (3) termalna banja zdrelo (3) titov vrh (3) turizam (3) vrsacke planine (3) zimovanje (3) alpinisticki odsek beograd (2) amerika (2) bjelasnica (2) bledsko jezero (2) bohinjsko jezero (2) bozic (2) bukovac (2) bushcraft (2) cardak (2) ceona lampa (2) crkve (2) djeravica (2) dogadjaji (2) dunav (2) elbrus (2) gledicke planine (2) golem krcin (2) gornji milanovac (2) gorska sluzba (2) gps navigacija (2) grbaja (2) ishrana u prirodi (2) italija (2) jablanik (2) jastrebac (2) juzni kucaj (2) kamera (2) karaula (2) klisura reke gradac (2) klub ekstremnih sportova (2) klub pozitiv (2) knjige (2) komovi (2) konaci (2) konkursi (2) kosjeric (2) kosovo i metohija (2) kosutnjak (2) krusevo (2) kupinovo (2) leskovik (2) leto (2) luznicki megdan (2) mali vukan (2) malinik (2) manastir ostrog (2) manastir raca (2) manastir tumane (2) manastir zica (2) maraton (2) maroko (2) midzor (2) mon blan (2) mostar (2) motorne sanke (2) musala (2) nissan 4 elements (2) obrazovanje (2) obuka (2) ohrid (2) orasac (2) pantalone (2) penjacki pojasevi (2) pirin (2) planinarska drustva (2) planinarske cipele (2) planinarski klub spartak subotica (2) planinarski savez srbije (2) planinarsko smucarski klub komovi (2) planinarstvo (2) posao (2) predavanja (2) predavanje (2) predov krst (2) prodavnica outdoor opreme alp (2) radaljsko jezero (2) radio stanice (2) rakobarski vis (2) rekreacija (2) rila (2) rogozna (2) rusija (2) sajam (2) sajtovi (2) satelitska navigacija (2) sijak (2) skijalista srbije (2) skola visokogorstva (2) skoplje (2) smederevo (2) sokobanja (2) sopotnica (2) sportsko penjanje (2) sremski karlovci (2) stara palanka (2) strmna gora (2) studena planina (2) studenac (2) subotica (2) sumadija (2) sutjeska (2) takovo (2) taorska vrela (2) tibet (2) toki-voki (2) trejler (2) trka prezivljavanja (2) usovica (2) velika pleca (2) vesti (2) vrece za spavanje (2) vrh zelena glava (2) vukan (2) wild serbia (2) zabljak (2) Extreme Summit Team (1) alp outdoor prodavnica (1) anapurna (1) areheoloska nalazista (1) arfika (1) atina (1) austrija (1) baba (1) backi breg (1) bajina basta (1) banat (1) banja brujici (1) banja gornja trepca (1) banja gornji milanovac (1) bansko (1) bare (1) beden (1) beocin (1) berba grozdja (1) besna kobila (1) bezdan (1) bezeni (1) bike park (1) bitolj (1) bobotov kuk (1) bogicevica (1) bojanine vode (1) bojcinska suma (1) boka kotorska (1) bor (1) boracki krs (1) breozovica (1) brnjica (1) carape (1) carapicev brest (1) casopisi (1) cer (1) ceripasina (1) cetina (1) cika duskove rajacke staze (1) crna reka (1) crna trava (1) crni timok (1) crno more (1) cross country (1) crveni cot (1) danilov vrh (1) denali (1) devica (1) dobri dol (1) docek nove godine (1) donji dusnik (1) drenovacki kik (1) drustvo mladih ekologa niksic dmen (1) drustvo putnika srbije (1) duboka pecina (1) durmit (1) ecka (1) ekolozi (1) ekspo zim (1) expo zim (1) facebook (1) ferrino (1) festivali. planinari (1) filipini (1) firenca (1) fotografisanje (1) galicica (1) gamzigrad (1) garmin (1) glamoca (1) gljivari (1) gljive (1) gocko jezero (1) golijska transferzala (1) golubacka tvrdjava (1) golubacki grad (1) gorica (1) gornjacke planine (1) gps (1) gradac (1) groslokren (1) guduricki vrh (1) hd hero (1) hodanje po zici (1) homoljski maraton (1) hrvatska (1) ibar (1) igman (1) igre (1) jablanica (1) jabucko ravniste (1) jagodina (1) jalovec (1) jankov kamen (1) jelova gora (1) juhor (1) kajmakcalan (1) kaludjerske bare (1) kamena gora (1) kampovi (1) kanjon komarice (1) kanjon milesevke (1) kanjon reke brnjice (1) kanjon reke milesevke (1) kanjon reke nere (1) kanjon reke skrapez (1) kanjon uvca (1) kanu (1) karte (1) katmandu (1) katuina (1) kavgalija (1) keela (1) kes pozitiv (1) klisura (1) klisura crne reke (1) klub ekstrminh sportova (1) klub putnika (1) korab (1) kostunici (1) kovacica (1) koznik (1) kozomor (1) kraljevo (1) krf (1) krk (1) kros (1) krs bogicevica (1) kukavica (1) kupinova glava (1) kurs speleologije (1) kutelo (1) lampe (1) latin grad (1) lavina (1) lavine (1) lazarev kanjon (1) lazarevac (1) le parkour (1) letovanje (1) licno (1) lisicja glava (1) ljubljana (1) ljubovija (1) ljuti krs (1) lov (1) lovcen (1) lupoglav (1) majevica (1) majice (1) mala rudnica (1) mala vlahinja (1) mali medjed (1) mali sturac (1) mali zvornik (1) maljovica (1) manastir milesevo (1) manastir moraca (1) manastir preobrazenje (1) manastir sretenje (1) manastir svete trojice (1) manastir vujan (1) mangart (1) mape (1) markacija (1) mataruska banja (1) materhorn (1) mavrovsko jezero (1) miroc (1) mitrovac (1) mitrovo polje (1) mojstrovska (1) mokra gora (1) momine skale (1) mongolija (1) moravica (1) motorola (1) mucanj (1) murtenica (1) nadkrstac (1) najave (1) nauka (1) nauticko selo (1) nepal (1) nepromocive vrece (1) neretva (1) nevidio (1) newsletter (1) nidze (1) niska banja (1) njazevac (1) north face (1) nudizam (1) obilazak manastira (1) oglasi (1) okupljanja (1) olimska gora (1) orjen (1) osnezivanje (1) ostri kamen (1) ostrvica (1) ozren (1) paintball (1) pak celtis (1) palic (1) palicko jezero (1) pancevo (1) pd hrid (1) pd josif pancic (1) pd spartak (1) pd vrbica (1) pecina ravnistarka (1) pelister (1) peru (1) pestarska visoravan (1) petrovaradin (1) plaine (1) plan akcija (1) planina jelica (1) planina kailas (1) planinarska markacija (1) planinarska navigacija (1) planinarski glasnik (1) planinarski klub gorstak (1) planinarski klub greben mladenovac (1) planinarski maraton (1) planinarski savez crne gore (1) planinarski susreti (1) planinarsko alpinisticko drustvo mosor (1) planinarsko aplinisticki klub mosor (1) planinarsko drustvo hrid (1) planinarsko drustvo unlimited (1) planinarsko drustvo vis (1) plitvicka jezera (1) podbukovo (1) poscensko jezero (1) pribeg (1) prilep (1) prirbeg (1) prodavnice outdoor opreme (1) prodavnice planinarske opreme (1) projekcije (1) psd zrenjanin (1) pustinja (1) put vina (1) radovanjski lug (1) ramacki visovi (1) ranac (1) rancevi (1) regata (1) reka milesevka (1) reka sava (1) reka skrapez (1) reka strmina (1) reka uvac (1) republicke akcije (1) rior (1) risnjak (1) rodopi (1) romanija (1) rosinj (1) rudina (1) rudnica (1) rumunija (1) safari (1) sahara (1) satovi (1) sava (1) sbrija (1) selo rtanj (1) seoski smestaj (1) sevicka pecina (1) siljak (1) skadarsko jezero (1) ski pas (1) skibus (1) skocjanske jame (1) slapovi (1) slobodno trcanje (1) slovinji (1) sluzba spasavanja (1) smederevska jesen (1) smederevska palanka (1) sokograd (1) sokolovac (1) solarna energija (1) solarni punjac (1) sombor (1) somrdski kamen (1) speleoloski alpinisticki klub asak (1) spomenici (1) sportska oprema (1) sportsko drustvo jasenica (1) spreca (1) srem (1) sremska mitrovica (1) sretenje (1) stabansko jezero (1) staza gorstaka (1) sto (1) strazara (1) strubej (1) strubelj (1) stubelj (1) subra (1) sume (1) surcin (1) susreti planinara (1) tanzanija (1) taorska vrla (1) tecajevi (1) tihomir stojanovic (1) tjentiste (1) tornicka bobija (1) tornik (1) transilvanija (1) trekovi (1) trnovacki dirmitor (1) trnovacko jezero (1) tumba (1) tunis (1) tutorijal (1) uskrs (1) vardenik (1) velika plana (1) velika vlahinja (1) veliki jelenac (1) veliki medjed (1) veliki sturac (1) veliki vetren (1) veliki vito (1) veliki vrh (1) vencac (1) veslanje (1) video igre (1) viminacijum (1) visegrad (1) vlasulja (1) volujk (1) voz (1) vranica (1) vranjski maraton (1) vrece (1) vrelo bosne (1) vrelo bune (1) vrsac (1) vucji zub (1) vulkani (1) zagadjenje (1) zagajicka brda (1) zajecar (1) zanimljivosti (1) zaposlenje (1) zarozje (1) zboriste (1) zeleni vir (1) zeljin (1) zesavica (1) zicara (1) zimski zaklon (1) zivotinje (1) zlatar (1) zupnjevac (1)

Mreza Kreativnih Ljudi - kreativnost, konkursi, knjige, fotografije, kultura, umetnost, nauka