Profesionalno šminkanje

Profesionalno šminkanje
Profesionalno šminkanje

Thursday, July 18, 2013

Holandjaninu koji promovise biciklizam u Beogradu ukradena 2 bicikla

Ukradeni bicikl
Ukradeni bicikl
Holandjaninu koji je idejni tvorac prvog biciklistickog festivala u Srbji- Beograd Velograd, ujedno I vlasnik firme koja se bavi organizovanjem biciklistickih tura u Beogradu iBikeBelgrade, ukraden je bicikl, u sredu 17 jula, zajedno sa biciklom njegove devojke. Jedinstveni i prelepo dizajnirani VanMoof bicikli su specijalno uvezeni iz Holandije, za potrebe promovisanja urbanog biciklizma u Srbiji. Dok je par bio u zgradi, u ulici Kneza Milosa br.4 u centru Beograda, neko je ukrao bicikle koji su bili parkirani I zakljucani na ulazu. Ostavili su ih na samo 5 minuta, al to je ocigledno bilo dovoljno za iskusne kradljivce. ”Kad smo izasli ispred ulaza, primetio sam da nema bicikli. Pomislio sam da ih je mozda neko sklonio sa ulaza, da ne smetaju, ili blokiraju nesmetan prilaz vratima. Nisam mogao ni da pretpostavim da mogu biti ukradena. Ostavili smo ih zakljucane na samo 5 minuta. Moj prvi bicikl u Beogradu, mi je ukraden pre 2 godine dok je stajao blizu mene na terasi lokala. Posle te prve kradje, jako sam pazljiv I oprezan, i uvek se potrudim da ga dobro zakljucam. Ali ovog puta mislim da nas je neko video kako parkiramo bicikle, i bio dovoljno bolestan da ih ukrade.”-kaze Ralph van der Zijden, osnivac prvog internacionalnog biciklistickog festivala u Beogradu, koji se odrzao proslog meseca. Tri, skoro identicna bicikla su bila podeljena kao nagrade ucesnicima na festivalu Beograd Velograd. Ja I moja devojka smo koristili ove bicikle, da na njima odlazimo na posao, i svi su nas zaustavljali I predivno reagovali kad bi ih ugledali na ulicama Beograda. Svima su se svideli I puno njih je htelo da ih proba. To su prelepo dizajnirani gradski bicikli. Lopovi nikada nece moci da ih prodaju, jer su vrlo jedinstveni. Plasim se da ce ih samo iskoristiti da zarade nesto od prodaje rama od aluminijuma.”-kaze vrlo razocarano Ralph Van Der Zijden. “Nadam se da cemo zajedno sa policijom uspeti da nadjemo kriminalce koji su ovo uradili.”

Dva ukradena bicikla
Dva ukradena bicikla
Ako neko vidi ovakve bicikle na prodaji, ili ima bilo kakvu informaciju, molim vas da kontaktira Ralph van der Zijdena preko mobilnog telefona 066 9008386 ili preko mejla Ralph@ibikebelgrade.com. Ili jednostavno pozove policiju u Kosovskoj ulici,u Beogradu. Osoba sa vrednom informacijom bice nagradjena. Za sve informacije:

Ralph Van der Zijden ralph@ibikebelgrade.com mob: 066 9008386 
iBikeBelgrade doo, Dobracina 35, 11000, Beograd

Tuesday, July 16, 2013

Sportsko rekreativna turistička kajak, kanu i veslačka regata (TID regata)

TID regata
TID regata (izvor)

Iz nemačkog grada Ingolštat, 23. jula, po 58. put krenula je najstarija, najduža i najveća sportsko rekreativna turistička kajak, kanu i veslačka regata na svetu.

Tek što je prošao poplavni talas, najveći od kada se meri nivo vode na Dunavu, a oko 150 kajakaša krenulo je na put dug preko 2500 kilometara ka obali Crnog mora. Kajakaši Podunavskih zemalja, Švajcarske, Holandije i Australije kampovaće u šezdesetjednom mestu duž Dunava u 8 zemalja. 

Ove godine, celim tokom Dunava sve do Bugarske, poplave su načinile veliku štetu lokalnom stanovništvu pa naša regata ima nezahvalnu ulogu da vrati nadu i samopouzdanje, i donose mnogo više radosti svima koji žive duž Dunava. Želimo da skrenemo pažnju na to da ovu veliku, lepu reku treba poštovati, čuvati i prema njoj se odnositi domaćinski.

Put od 2515 kilometara prevalićemo za 75 dana. Za to vreme u 12 gradova imaćemo po jedan slobodan dan koji možemo iskoristiti za razgledanje grada i okoline, snabdevanje i odmor posle napornih etapa. 

Interesantan je podatak da je polovina regate baš kod Sremskih Karlovaca, posle 39 dana veslanja.
Organizator TID regate kroz Srbiju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije uz pomoć domaćina Turističkih organizacija, opština i gradova kroz koje prolazimo. 

Princip regate je dnevno veslanje i noćenje u predhodno određenim etapnim mestima. Kajakaši uz predhodnu najavu i dogovor sa organizatorom mogu se priključiti ili isključiti gde žele u zavisnosti od svoje fizičke spreme i slobodnog vremena.

Regata prolazi pored 10, a zaustavlja se u 8 zemalja. Za sada ovoj velikoj družini nisu se priključile samo Moldavija i Ukrajina.  

Ove godine na regati imamo zavidan broj mladih ljudi iz različitih zemalja željnih dokazivanja, koji planiraju da preveslaju ceo Dunav i stignu do Crnog mora.

Najstariji učesnik regate je naš prijatelj, Milan Sekulić iz Novog Sada. Pored toga što je najstariji on je i najbolji ribolovac regate i uz veslanje uvek nađe vremena da nas iznenadi bogatim ulovom.

Pripreme za ulazak regate u Srbiju su u završnoj fazi, a domaćini etapnih mesta pobrinuli su se, u skladu sa svojim mogućnostima i ambicijama, da dočekaju i ugoste regataše.

U svakom mestu organizovano je druženje uz večeru, a u Apatinu, Bogojevu, Starom Slankamenu i Brzoj Palanci biće održan muzički ili folklorni program. 
U Bačkoj Palanci, tačnije u Čelarevu posetićemo muzej piva.  
U Novom Sadu, Beogradu i Smederevu organizovano je turističko razgledanje grada za sve učesnike regate.
U Velikom Gradištu bićemo gosti velikog narodnog okupljanja povodom praznika svetoga Ilije i nama u čast biće otvorena Međunarodna izložba fotografija sa temom ekologija i priroda, a u Golubcu i Donjem Milanovcu posetićemo Golubački grad i vizitorski centar „Lepenski vir“.
Opština Kladovo je domaćin tri etapna mesta naše regate, a organizovaće i posete Arheološkom muzeju Đerdapa, Trajanovoj tabli i ostacima Trajanovog mosta. 

U Srbiju, odnosno u Apatin, 24. juna uploviće 135 kajakaša iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Holandije, Švajcarske, Kine, Australije i naravno Srbije. I pored činjenice da je Hrvatska uključena u TID organizaciju i da je odnedavno postala članica Evropske unije, njenih učesnika, nažalost nema. 

Posle 588 kilometara i 18 dana učesnici regate će 10. avgusta napustiti Srbiju, uploviti u Bugarsku i nastaviti put ka Crnom moru gde se očekujemo 06. septembra 2013.

Pozivamo ljubitelje sporta, rekreacije, boravka u prirodi i zdravog načina života da nas posete i pridruže se Dunavskoj reati.

Kontakt osoba: Dejan Jovanović +381 64 3495193; +381 63 276638; tidejan@gmail.com
Kalendar 58. TID-a na delu kroz Srbiju od 24. 07. 2013 – 10. 08. 2013.

24.07. sreda         APATIN
25.07. četvrtak    BOGOJEVO
27.07. subota        BAČKA PALANKA
28.07. nedelja       NOVI SAD
29.07. ponedeljak slobodan dan
30.07. utorak        STARI SLANKAMEN
31.07.  sreda         BEOGRAD – Ada Huja
01.08. četvrtak    slobodan dan
02.08. petak          SMEDEREVO
03.08. subota        VELIKO GRADIŠTE
04.08. nedelja       DOBRA NA DUNAVU
05.08. ponedeljak DONjI MILANOVAC
06.08. utorak        TEKIJA
07.08. sreda          KLADOVO
08.09. četvrtak     slobodan dan
09.08. petak          BRZA PALANKA

Monday, July 15, 2013

Prokletije: Severni vrh (2460m), Očnjak (2136m) i Volušnica (1879m) - planinarenje

Prokletije je planinisi venac u istoičnoj Crnoj Gori, južnim delu Srbije (Kosovo i Metohija) i severnoj Albaniji. Najviši vrh je Jezerski vrh (Maja Jezerce) visok 2692m i najviši je vrh u celim Dinarskim planinama. Drugi najviši vrh je Djeravica na Kosovu i Metohiji sa 2656m. Najveći deo planini sa severne strane je prirodni park koji zauzima oko 1000km2.

PROGRAM AKCIJE:

Petak 26. Jul 2013.
20.00h polazak iz Skerlićeve od Hrama Sv. Save
Subota 27. Jul 2013.
Grupa A:
Dolazak u dolinu Grbaje, smeštaj u šatorima ili u planinarskom domu „Radnički“. Polaza na uspon iz Grbaje sa 1155 m n.v. dalje strmim siparom ispod Ocnjak. Izlazak na Očnjak (2136m). Povratak istom stazom u dolinu Grbaje.
Grupa B:
Nastavljamo u pravcu Krosnjinog prolaza ( 2165 mnv), nakon 5 sati planirano je da izadjemo na Severni vrh 2460m. Nastavljamo ka Velikom vrhu 2490m.Povratak u Grbaju.

Nedelja 28. Jul 2013.
Uspon na Volušnicu 1879 m, obilazak izvora reke Grlje, povratak za Beograd.
Oprema: planinarska za visokogorske uspone
Cena: smeštaj u planinarskom domu Radnički i prevoz minibusom 50 E
Potrebna dokumenta: lična karta ili pasoš, planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2013. godinu
Uz prijavu dostavite: JBMG, broj lične karte, broj planinarske knjižice i iz koga kluba dolazite. 
Vodič: Milanka Arsić + 381.64.182.4440, e-mail. milanka.arsic@gmail.com i Damir Lukšić +381.64152.1847

http://www.pkbalkan.org

Monday, July 8, 2013

Treća trka "4 elements”

Trčanje po planini
Novo izdanje 4 elements trke:

Stiglo je i treće izdanje “4 elements” trke koja predstavlja najkompleksniju sportsku bitku u istoriji sportova u prirodi. Ove godine takmičenje se sa Rtnja i Bovanskog jezera seli na Vlasinu i teritoriju opštine Surdulica. Trka 4 elementa je jedina tog tipa u Jugoistočnoj Evropi a jedna od tri koje postoje u svetu.
Datum održavanja manifestacije je petak 09. avgust 2013. Pored promene lokacije, menja se i redosled sportova, kao i trase/distance.Prvi u timu kreću kajakaši, dakle start je sad na vodi i biće jako uzbudljivo. Trasa je smanjena sa 15 na 12 km baš iz razloga što će im tempo i borba biti mnogo dinamičnija u grupi nego prethodnih godina kad su kao četvrti preuzimali štafetu.

Vožnja kajaka 
Izmena prve štafete je isto na vodi i onda kreću plivači, tradicionalno 5km plivanja ali uz jednu bitnu novinu, dodatnih 500m trčanja kako bi aktivirali treći sport (brdski biciklizam) i element zemlje. 

Pred mauntinbajkerima je ruta od 44km sa 1.600mnv uspona koja vodi preko najviših vrhova planine Čemernik i Vardenik.Posle spusta sa Velikog Strešera od vodopada Valjavice aktiviraju se četvrti u timu - brdski trkači.Njih čeka pravi izazov, ruta duga 10km sa 1.100mnv uspona gde na najvišem vrhu predela Vlasine prave poslednju izmenu sa pilotima i aktiviraju element vazduha. 

Ovogodišnja trka je koncipirana tako da malo olakša pilotima-paraglajderistima let, prvo što je po podnevni tajming odličan za termale, drugo sa 20km preleta je skraćeno na 10km.Ovog leta oni zatvaraju trku, start je na sjajnih 1.876mnv.Cilj im je na 1.220mnv i sleću na stadion tik uz jezero.Obavezan je gps zapis leta.

Dakle, svako radi u svom elementu a svi u znaku poslednjeg četvrtog elementa – vatre. Zašto vatre? Vrlo prosto, napor je takav da se ne može opisati rečima! Kao I proteklih godina postoje dve vrste plasmana, generalni (ekipni) i po sportovima (individualni).Nagrada za prvu ekipu je 1.500 eura a za najbolje u svojim sportovima idu vredne robne nagrade. Prošle godine je učestvovalo 10 timova uključujući i pripadnike specijalnih jedinica Vojske Srbije i MUP-a. Sudeći po dosadašnjim prijavama, takmičenje raste i očekuje se dosta jača konkurencija.Rok za prijavu timova je 15.jul. 

Film o prošlogodišnjoj trci će vam najbolje dočarati težinu i atraktivnost ove trke: 

Posebno se zahvaljujemo Rosi, Infotimu, Predelu izuzetnih odlika Vlasina, Turističkoj organizaciji i opštini Surdulica na podršci i odličnoj saradnji. 

Za sve informacije i prijave kontaktirajte nas putem maila: marko@udruzenjefreestylera.com

Vidimo se na Vlasini!

Kategorije

planinarenje (380) planinarske akcije (284) srbija (215) visednevne akcije (111) visednevno planinarenje (85) psd zeleznicar (68) jednodnevno planinarenje (66) video (58) inostranstvo (57) zima (57) planinarski klub balkan (52) planine (50) pesacenje (45) psd jelenak (44) skijanje (44) psd kopaonik (41) visokogorstvo (41) planinarska oprema (38) ekstremni sportovi (34) sneg (31) youtube (31) biciklizam (29) outdoor oprema (29) pd radnicki (28) priroda (27) izleti (26) extremni sportovi (25) zimsko planinarenje (25) kopaonik (24) manastiri (24) prodavnica gora (21) treking (21) alpinizam (20) vojvodina (20) zimski sportovi (19) skijaska oprema (18) fruska gora (16) sport (16) jednodnevne akcije (15) planinarski domovi (15) bosna i herecegovina (14) fotografija (14) kampovanje (14) mountain biking (13) stara planina (13) bugarska (12) kamp oprema (12) makedonija (12) nova godina (12) testovi (12) avantura (11) fotografije (11) maljen (11) oprema planinarenje (11) pd pobeda (11) adrenalinski sportovi (10) alpinisticka oprema (10) nocno planinarenje (10) oprema za kampovanje (10) trka (10) bih (9) crna gora (9) deliblatska pescara (9) planinarsko drustvo naftas (9) povlen (9) rajac (9) sar planina (9) snowboarding (9) trkanje (9) avanturizam (8) divcibare (8) homolje (8) kanjoni (8) maglic (8) pd policajac josif pancic (8) pd vukan pozarevac (8) satori (8) saveti (8) setnja (8) tara (8) alpi (7) beograd (7) crni vrh (7) ekspedicija (7) freestylers (7) jezera (7) outdoor (7) planinarska fotografija (7) sela (7) slika (7) slike (7) takmicenja (7) trem (7) desavanja (6) durmitor (6) ekspedicije (6) jahorina (6) nacionalni parkovi (6) pecine (6) planina (6) planinarski savez beograda (6) prezivljavanje u prirodi (6) prokletije (6) rtanj (6) rudnik (6) smestaj (6) speleologija (6) suva planina (6) vikend ture (6) zlatibor (6) banje (5) base jumping (5) djerdap (5) evropa (5) extremini sportovi (5) filmovi (5) francuska (5) golija (5) golubac (5) grcka (5) kucaj (5) mk mountain resort (5) mtb (5) nocna tura (5) penjanje (5) planina tara (5) rafting (5) red bull (5) stolovi (5) transferzale (5) trcanje (5) vlasinsko jezero (5) vujan (5) alpinisticki tecajevi (4) big snow festival (4) drina (4) ekologija (4) expedicije (4) fischer (4) goc (4) homoljske planine (4) kablar (4) kanjon reke gradac (4) kosmaj (4) kurs alpinizma (4) obedska bara (4) oprema za planinarenje (4) orijenting (4) ovcarsko kablarska klisura (4) paraglajding (4) planina bukulja (4) planinarsko ekoloski klub soko (4) prasuma (4) prenj (4) prodaja (4) prodavnica planinarske i alpinisticke opreme (4) prodavnice (4) putovanja (4) ravna gora (4) reke (4) sarajevo (4) slovenija (4) suvobor (4) triglav (4) valjevske planine (4) veliki vukan (4) vitosa (4) vodopadi (4) voznja kajaka (4) afrika (3) avala (3) babin zub (3) balkan (3) boranja (3) bukovacki maraton (3) ciklo svet srbija (3) cipele za planinarenje (3) cvijicev vrh (3) festivali (3) foto konkurs (3) fruskogorski maraton (3) istrazivanje (3) izlozba (3) izlozbe (3) jabukovik (3) jakne (3) jezevac (3) kanjon nevideo (3) kavkaz (3) kilimandzaro (3) klisure (3) kursevi (3) lepenski vir (3) ljuboten (3) magles (3) manastir gornjak (3) navigacija (3) olimp (3) ostrovica (3) ovcar (3) pecina ceremosnja (3) perucica (3) planina ovcar (3) planinarenje setnje (3) planinari (3) planinarski filmovi (3) planinarski klub jasenica (3) planinarsko aplpinisticki klub kragujevac (3) planinarsko drustvo vilina vodica (3) plivanje (3) prasuma perucica (3) putopis (3) sator (3) severni kucaj (3) skijaliste (3) skije (3) skola (3) splavarenje (3) splavarenje drinom (3) splavarenje tarom (3) srebrno jezero (3) strazilovo (3) tehnologija (3) termalna banja zdrelo (3) titov vrh (3) turizam (3) vrsacke planine (3) zimovanje (3) alpinisticki odsek beograd (2) amerika (2) bjelasnica (2) bledsko jezero (2) bohinjsko jezero (2) bozic (2) bukovac (2) bushcraft (2) cardak (2) ceona lampa (2) crkve (2) djeravica (2) dogadjaji (2) dunav (2) elbrus (2) gledicke planine (2) golem krcin (2) gornji milanovac (2) gorska sluzba (2) gps navigacija (2) grbaja (2) ishrana u prirodi (2) italija (2) jablanik (2) jastrebac (2) juzni kucaj (2) kamera (2) karaula (2) klisura reke gradac (2) klub ekstremnih sportova (2) klub pozitiv (2) knjige (2) komovi (2) konaci (2) konkursi (2) kosjeric (2) kosovo i metohija (2) kosutnjak (2) krusevo (2) kupinovo (2) leskovik (2) leto (2) luznicki megdan (2) mali vukan (2) malinik (2) manastir ostrog (2) manastir raca (2) manastir tumane (2) manastir zica (2) maraton (2) maroko (2) midzor (2) mon blan (2) mostar (2) motorne sanke (2) musala (2) nissan 4 elements (2) obrazovanje (2) obuka (2) ohrid (2) orasac (2) pantalone (2) penjacki pojasevi (2) pirin (2) planinarska drustva (2) planinarske cipele (2) planinarski klub spartak subotica (2) planinarski savez srbije (2) planinarsko smucarski klub komovi (2) planinarstvo (2) posao (2) predavanja (2) predavanje (2) predov krst (2) prodavnica outdoor opreme alp (2) radaljsko jezero (2) radio stanice (2) rakobarski vis (2) rekreacija (2) rila (2) rogozna (2) rusija (2) sajam (2) sajtovi (2) satelitska navigacija (2) sijak (2) skijalista srbije (2) skola visokogorstva (2) skoplje (2) smederevo (2) sokobanja (2) sopotnica (2) sportsko penjanje (2) sremski karlovci (2) stara palanka (2) strmna gora (2) studena planina (2) studenac (2) subotica (2) sumadija (2) sutjeska (2) takovo (2) taorska vrela (2) tibet (2) toki-voki (2) trejler (2) trka prezivljavanja (2) usovica (2) velika pleca (2) vesti (2) vrece za spavanje (2) vrh zelena glava (2) vukan (2) wild serbia (2) zabljak (2) Extreme Summit Team (1) alp outdoor prodavnica (1) anapurna (1) areheoloska nalazista (1) arfika (1) atina (1) austrija (1) baba (1) backi breg (1) bajina basta (1) banat (1) banja brujici (1) banja gornja trepca (1) banja gornji milanovac (1) bansko (1) bare (1) beden (1) beocin (1) berba grozdja (1) besna kobila (1) bezdan (1) bezeni (1) bike park (1) bitolj (1) bobotov kuk (1) bogicevica (1) bojanine vode (1) bojcinska suma (1) boka kotorska (1) bor (1) boracki krs (1) breozovica (1) brnjica (1) carape (1) carapicev brest (1) casopisi (1) cer (1) ceripasina (1) cetina (1) cika duskove rajacke staze (1) crna reka (1) crna trava (1) crni timok (1) crno more (1) cross country (1) crveni cot (1) danilov vrh (1) denali (1) devica (1) dobri dol (1) docek nove godine (1) donji dusnik (1) drenovacki kik (1) drustvo mladih ekologa niksic dmen (1) drustvo putnika srbije (1) duboka pecina (1) durmit (1) ecka (1) ekolozi (1) ekspo zim (1) expo zim (1) facebook (1) ferrino (1) festivali. planinari (1) filipini (1) firenca (1) fotografisanje (1) galicica (1) gamzigrad (1) garmin (1) glamoca (1) gljivari (1) gljive (1) gocko jezero (1) golijska transferzala (1) golubacka tvrdjava (1) golubacki grad (1) gorica (1) gornjacke planine (1) gps (1) gradac (1) groslokren (1) guduricki vrh (1) hd hero (1) hodanje po zici (1) homoljski maraton (1) hrvatska (1) ibar (1) igman (1) igre (1) jablanica (1) jabucko ravniste (1) jagodina (1) jalovec (1) jankov kamen (1) jelova gora (1) juhor (1) kajmakcalan (1) kaludjerske bare (1) kamena gora (1) kampovi (1) kanjon komarice (1) kanjon milesevke (1) kanjon reke brnjice (1) kanjon reke milesevke (1) kanjon reke nere (1) kanjon reke skrapez (1) kanjon uvca (1) kanu (1) karte (1) katmandu (1) katuina (1) kavgalija (1) keela (1) kes pozitiv (1) klisura (1) klisura crne reke (1) klub ekstrminh sportova (1) klub putnika (1) korab (1) kostunici (1) kovacica (1) koznik (1) kozomor (1) kraljevo (1) krf (1) krk (1) kros (1) krs bogicevica (1) kukavica (1) kupinova glava (1) kurs speleologije (1) kutelo (1) lampe (1) latin grad (1) lavina (1) lavine (1) lazarev kanjon (1) lazarevac (1) le parkour (1) letovanje (1) licno (1) lisicja glava (1) ljubljana (1) ljubovija (1) ljuti krs (1) lov (1) lovcen (1) lupoglav (1) majevica (1) majice (1) mala rudnica (1) mala vlahinja (1) mali medjed (1) mali sturac (1) mali zvornik (1) maljovica (1) manastir milesevo (1) manastir moraca (1) manastir preobrazenje (1) manastir sretenje (1) manastir svete trojice (1) manastir vujan (1) mangart (1) mape (1) markacija (1) mataruska banja (1) materhorn (1) mavrovsko jezero (1) miroc (1) mitrovac (1) mitrovo polje (1) mojstrovska (1) mokra gora (1) momine skale (1) mongolija (1) moravica (1) motorola (1) mucanj (1) murtenica (1) nadkrstac (1) najave (1) nauka (1) nauticko selo (1) nepal (1) nepromocive vrece (1) neretva (1) nevidio (1) newsletter (1) nidze (1) niska banja (1) njazevac (1) north face (1) nudizam (1) obilazak manastira (1) oglasi (1) okupljanja (1) olimska gora (1) orjen (1) osnezivanje (1) ostri kamen (1) ostrvica (1) ozren (1) paintball (1) pak celtis (1) palic (1) palicko jezero (1) pancevo (1) pd hrid (1) pd josif pancic (1) pd spartak (1) pd vrbica (1) pecina ravnistarka (1) pelister (1) peru (1) pestarska visoravan (1) petrovaradin (1) plaine (1) plan akcija (1) planina jelica (1) planina kailas (1) planinarska markacija (1) planinarska navigacija (1) planinarski glasnik (1) planinarski klub gorstak (1) planinarski klub greben mladenovac (1) planinarski maraton (1) planinarski savez crne gore (1) planinarski susreti (1) planinarsko alpinisticko drustvo mosor (1) planinarsko aplinisticki klub mosor (1) planinarsko drustvo hrid (1) planinarsko drustvo unlimited (1) planinarsko drustvo vis (1) plitvicka jezera (1) podbukovo (1) poscensko jezero (1) pribeg (1) prilep (1) prirbeg (1) prodavnice outdoor opreme (1) prodavnice planinarske opreme (1) projekcije (1) psd zrenjanin (1) pustinja (1) put vina (1) radovanjski lug (1) ramacki visovi (1) ranac (1) rancevi (1) regata (1) reka milesevka (1) reka sava (1) reka skrapez (1) reka strmina (1) reka uvac (1) republicke akcije (1) rior (1) risnjak (1) rodopi (1) romanija (1) rosinj (1) rudina (1) rudnica (1) rumunija (1) safari (1) sahara (1) satovi (1) sava (1) sbrija (1) selo rtanj (1) seoski smestaj (1) sevicka pecina (1) siljak (1) skadarsko jezero (1) ski pas (1) skibus (1) skocjanske jame (1) slapovi (1) slobodno trcanje (1) slovinji (1) sluzba spasavanja (1) smederevska jesen (1) smederevska palanka (1) sokograd (1) sokolovac (1) solarna energija (1) solarni punjac (1) sombor (1) somrdski kamen (1) speleoloski alpinisticki klub asak (1) spomenici (1) sportska oprema (1) sportsko drustvo jasenica (1) spreca (1) srem (1) sremska mitrovica (1) sretenje (1) stabansko jezero (1) staza gorstaka (1) sto (1) strazara (1) strubej (1) strubelj (1) stubelj (1) subra (1) sume (1) surcin (1) susreti planinara (1) tanzanija (1) taorska vrla (1) tecajevi (1) tihomir stojanovic (1) tjentiste (1) tornicka bobija (1) tornik (1) transilvanija (1) trekovi (1) trnovacki dirmitor (1) trnovacko jezero (1) tumba (1) tunis (1) tutorijal (1) uskrs (1) vardenik (1) velika plana (1) velika vlahinja (1) veliki jelenac (1) veliki medjed (1) veliki sturac (1) veliki vetren (1) veliki vito (1) veliki vrh (1) vencac (1) veslanje (1) video igre (1) viminacijum (1) visegrad (1) vlasulja (1) volujk (1) voz (1) vranica (1) vranjski maraton (1) vrece (1) vrelo bosne (1) vrelo bune (1) vrsac (1) vucji zub (1) vulkani (1) zagadjenje (1) zagajicka brda (1) zajecar (1) zanimljivosti (1) zaposlenje (1) zarozje (1) zboriste (1) zeleni vir (1) zeljin (1) zesavica (1) zicara (1) zimski zaklon (1) zivotinje (1) zlatar (1) zupnjevac (1)

Mreza Kreativnih Ljudi - kreativnost, konkursi, knjige, fotografije, kultura, umetnost, nauka