Profesionalno šminkanje

Profesionalno šminkanje
Profesionalno šminkanje

Thursday, September 17, 2009

Ekspedicija Peru 2010. (Dragan Pavlović) 09-31.03. 2009. - planinarenje

EKSPEDICIJA
PERU 2010
22 DANA - 9. MART 2010.

INKA TREK USPON NA SVETI VRH INKA AMPATO (6318 M.N.V.)
POSETA VULKANU MISTI (5880 M.N.V.) I MUMIJE HUANITE
IZGUBLjENI GRAD INKA MAČU PIKČU (3200 M.N.V.)
NAJVIŠE PLOVNO JEZERO NA SVETU TITIKAKA (3800 M.N.V.)

1. dan. Beograd-Milano-Karakas-Lima (ili Beograd - London , sa noćenjem u hotelu Holliday Inn).

2. dan. Lima. Transfer i smeštaj u centru grada, u kolonijalnom hotelu Bolivar.

3. dan. Kusko (nalazi se na 3200m.n.v.).

Doručak. Transfer do aerodroma i avio let Lima-Kusko. Hotel u Kusku. Popodne obilazak grada. Povratak u hotel i noćenje.

4.dan. Doručak. Poseta Svetoj Dolini, celodnevna tora (Valle Sagrado). Povratak u hotel i nocenje.

5- 8.dan. Inka trek - Maču Pikču


Doručak u hostelu i rano ujutro kretanje na trek Putevima Inka, u trajanju od četiri dana.Krećemo se starom Inka stazom, prolazimo kroz živopisna Peruanska sela gde četvrtog dana, uz izlazak sunca stižemo u izgubljeni grad Inka Maču Pikču (3400m), što je poseban nezaboravni doživljaj. Predveče vozom povratak u Kusko i večera.

U Inka treku obezbeđen je vodič, nosači sa konjima sva tri obroka i spavanje u šatorima.

INKA TREK 4D/3N:

1.dan. Kusko-Piskakučo-Vajljabamba

U jutarnjim satima, od 6.00, odlazak busem do doline Urubamba uz kratak stop, nastavak puta do Piskakučo, Km 82, odakle zapocinjemo naš trek.

Ručak u mestu Miskay uz odmor od 30min, nastavak treka do prvog kamping mesta. Uz put imaćemo priliku da vidimo arheolosko nalaziste Inka Ljaktapata.

2.dan. Vajljabamba-Varmivanjuska-Pakajmajo

Rani doručak i početak trekka do najviše tačke puta, odakle možemo posmatrati različite arheoloske zone i u uživati u promeni klime. Proći ćemo Varmivanjuska prelaz na visini od 4200 metara nadmorske visine. Posle ručka nastavljamo do kamping mesta Pakajmajo i uz veceru i zasluženi odmor završiti dan.

3.dan. Pakajmajo-Čakikoča-Vinjajvajna

Posle doručka jutarnji trek oko 45min da bi dostigli sledeći prelaz na 3850 metara nadmorske visine, i posetili Runkarakaj uzduž puta. Posetićemo i Sajakmarka arheološku grupu i zatim otići do nalazista Fujupatamarka. Posle ručka nastavljamo put do Vinjajvajna, gde ćemo nociti.

4.dan. Vinjajvajna-Mačupikču-Kusko

Posle ranog doručka, otpočinjemo naš finalni deo puta prema izgubljenom gradu Inka. Stižemo do mesta Inti Punktu (Vrata Sunca), gde imamo fascinantni pregled na stari grad Inka Maču Pikču, gde uz prve jutarnje sunčane zrake, koji razotkrivaju maglu i otkrivaju nam veličanstveni pejzaž jednog čitavog grada, odakle po prvi put možemo videti čitav Maču Pikču ispred nas.

Spuštamo se do Maču Pikču grada, registrujemo se i u tri sata uz vođstvo profesionalnog vodiča razotkrivamo tajne jedne čitave drevne civilizacije. Nakon vođstva našeg vodica, imaćemo još oko četiri sata za slobodno razgledanje mesta. Posle toga, spuštamo se do grada Aguas Kalientes, gde ćemo imati slobodno vreme i priliku da uživamo u malom živopisnom turističkom gradiću pre nego sto se vratimo vozom, a zatim autobusom u večernjim satima u Kusko.

9.dan. Kusko.

Doručak u hotelu i poseta lokalnog šamana koji će uz drevni Inka ritual uputiti molitve Apusima za našu zaštitu. Popodne slobodne aktivnosti ili opcionalne ture. Uveče bus prevoz Kusko- Arekipa.

10. dan. - Arekipa.

Dolazak u jutarnjim satima u Arekipu. Doručak u hotelu. Opcionalno obilazak viševekovnog konventa Santa Katalina i gradskog muzeja gde možemo videti mumiju Huanitu, koja datira iz vremena Inka i koja je pronađena na vrhu Ampato, jednog od tri vrha zaštitnika grada Arekipe, uzdižući se iznad vulkana Misti(5880) na visini od 6318m. Popodne odmor i priprema za osvajanje vrha Ampato narednog dana.

11.-16. dan. Arekipa. OSVAJANjE VULKANSKOG VRHA MISTI 5880M.N.V I VRHA AMPATO- 6318 M.N.V.

11.-12. dan. Arekipa - vulkan Misti. Doručak u hostelu. Slobodne aktivnosti. Odlazak vozilom do određene bazne stanice za osvajanje vulkanskog vrha Misti. Uveče početak uspona na vrh i osvajanje vrha u jutarnjim satima. Transfer do hostela u Arekipi.

13-16. dan. Arekipa - vrh Ampato. Doručak u hostelu. Odlazak vozilom preko drugog najdubljeg kanjona na svetu Kolka, mesta koje je stanište kondora, na visini od 3600m.n.v., do naše bazne stanice za uspon na vrh Ampato. Ovaj vrh se nalazi na 80km udaljenosti od grada Arekipe, sa južne strane kanjona Kolka.

Predivna planina vulkanskog porekla, koja dominira pejzažem doline Kolka. Sa svojim vrhom Ampato, gde su godine 1995 pronašli telo zamrznute mlade Inka devojke (Huanita - dama vrha Ampato), koja je bila žrtvovana u čast svete planine u ceremoniji, koju su Inke zvale Kapaćoča.

Za uspon na vrh, potrebna je tehnička oprema, kao i vrlo dobra aklimatizacija.
Za osvajanje vrha Ampato postoji više opcija i ruta za osvajanje. U zavisnosti od vremenskih i terenskih uslova, primenićemo najprigodniji prilaz za uspon. Ovaj vrh se preporučuje uspeti u sušnom periodu, tj. od aprila do novembra.

Potrebno je imati planinarske cipele, kao i krampone, a vrh je srednje tehnički zahtevan.

Ruta sa Zapadne strane vrha 4d/3n

Posle osvajanja vulkanskog vrha Misti, vraćamo se u hostel u Arekipu. Narednog dana, po izlasku iz hotela, polazimo vozilom 4 x 4 putem preko kanjona Kolka, i dolazimo mesta na visini od 4700m.n.v. odakle se uspenjemo oko 5 sati da bi stigli do mesta za noćenje i našeg baznog kampa na visini od 5450m.n.v., gde postavljamo šatore. Narednog dana u ranim jutarnjim satima krećemo u osvajanje vrha uz oko 6-7 sati uspinjanja. Ukoliko bi se ova ruta radila omnibusom, potrebno bi bilo 6 dana za čitav put. U tom slucaju bi bilo potrebno ići iz doline Kolka do mesta Patapampa, odakle se inicira uspon prema baznom kampu 1, i sledecih 2-3 dana za povratak u Arekipu.

Ruta Mukurka-Kabanakonde, istočna strana

Ova ruta započinje iz sela Kabanakonde u kanjonu Kolka, i traje 7 dana, uključujući i povratak. U ovom slucaju se uspinje na vrh, gde se koriste stari Inka putevi, i prolazi se kroz predivnu laguna Mukurka.

Osvajanje vrha Ampato ukljucuje profesionalnog vodiča, transport, sve obroke u toku planinarenja i transport iz hostela u Arekipi do povratka u hostel 16.dana ekspedicije.

17.dan. Arekipa - Puno.

Dorucak u hotelu. Bus Arekipa-Puno, transfer do hotela u Puno. Slobodne aktivnosti. Opcionalno obilazak grada. Noćenje u Punu.

18.- 19.dan. Jezero Titikaka i ploveća ostrvca.

Doručak. Trek i upoznavanje najvišeg plovnog jezera na svetu (3700m n.v.). Tura sadrži obilazak ostrva Uros, nocenje na ostrvu Amantani uz večeru i sledeceg dana upoznavanje ostrva Takile. U popodnevnim satima povratak u Puno. Hotel. Noćenje.

20. dan. Puno - Kusko

Povratak autobusem iz Puna u Kusko, transfer do hotela. Odmor i slobodne aktivnosti.

21.-22. dan. Kusko - Lima- Beograd

Doručak u hotelu i avio let do Lime.Konekcija za let prema Beogradu.



CENA TURE JE 2370 eura+ avio taksa

ODREDjENA NA BAZI 10 UČESNIKA

U TROŠKOVE PUTA JE URAČUNATO: hosteli i hoteli i noćenja sa doručkom, večera na ostrvu Amantani jezera Titikaka, svi obroci u Inka treku, Arekipa-Kusko-Puno-Kusko, povratni međunarodni avio let iz Beograda, avio let Kusko-Lima, ekskurzije i ulaznice navedene u programu-Inka trek, ekskurzije na plutajuća ostrva jezera Titikaka uz večeru na ostrvu Amantani, troškovi i organizacija vođenja puta, kao i organizacija osvajanja vrha uz sve obroke...

U TROŠKOVE PUTA NIJE URAČUNATO: aerodromska taksa u zemlji, kao i u inostranstvu koje se plaćaju na licu mesta(međunarodna avio taksa u Peruu 30 US i nacionalna Peruanska oko 6 US), avio takse oko 380 evra plaćanje na dan podizanja karte, ručkovi i večere izuzimajuci one koje su navedeni u programu, opcionalne i fakultativne ekskurzije, obavezno zdravstveno osiguranje...



PRIJAVA UZ AKONTACIJU OD 1000 EURA

KOMPLETNA UPLATA JE DO POPUNE MESTA, A NAJKASNIJE TRI NEDELjE PRE POLASKA EKSPEDICIJE. U SLUČAJU ODUSTAJANjA NAĆI ZAMENU U PROTIVNOM SE AKONTACIJA NE VRAĆA.



-SVA PRAVA EVENTUALNE IZMENE PROGRAMA ZADRŽAVA VODjA PUTA, USLED MOGUĆE PROMENE VREMENA, ČIME SE NEĆE UMANjIVATI ATRAKTIVNOST PUTA.



-UČESNICI EKSPEDICIJE MORAJU DA BUDU PSIHOFIZIČKI SPREMNI ZA PUT, KAO I NA EVENTUALNE PROMENE I IMPROVIZACIJE NA TERENU.



ORGANIZATOR PUTOVANjA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNU MATERIJALNU STETU ( KRADjA ILI GUBITKA LIČNIH STVARI ILI BOLEST).



PRIJAVA ORGANIZATORU I VODjI EKSPEDICIJE:

DRAGAN PAVLOVIĆ, TEL 011/227 0877, 064/167 4434, drag_pav@yahoo.com Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli



PLANINARSKA BIOGRAFIJA VODIČA:

Dragan Pavlović, član PD RADNIČKI Beograd od 1986. godine. Završio letnju i zimsku školu alpinizma, školu speleologije, zimsku školu za vodiče. Osvojio skoro sve vrhove preko 2000 m u Srbiji i Crnoj Gori. Učesnik mnogih ekspedicija kao što su : Kavkaz, Afrika, Himalaji, osvajanje najviših vrhova Evrope u Austriji, Italiji, Francuskoj i Albaniji. Vodio ekspediciju u Iran 2004 godine sa usponom na najviši vrh Irana Damavand 5672 metara. Vodio ekspediciju u Andima - Peru 2005 godine sa usponom na sveti vrh Ausangate 6372m. kao i obilazak prašume Amazona . Kavkaz 2006 (Elbrus 5642m.)Ekspediciju Ekvador -Peru -Kolumbija -Brazil 2007 sa usponom na vrh Kotopaksi 5897m., Kavkaz 2007. Pamir 2008 ( Pik Lenjin 7134m.)

NAPOMENA: Na ovoj turi mogu da učestvuju pored planinara i trekeri i oni koji to nisu. Dok grupa planinara vrši uspon na pomenute vrhove ostali deo ekipe bi za to vreme obišli Naska polja i nacionalni park Parakas.Po završetku uspona grupe bi se spojile.Cela tura po dogovoru mo\e da se produži još 10 dana ili više uz obilazak prašume i druge interesantne krajeve Perua i Bolivije

No comments:

Post a Comment

Kategorije

planinarenje (380) planinarske akcije (284) srbija (215) visednevne akcije (111) visednevno planinarenje (85) psd zeleznicar (68) jednodnevno planinarenje (66) video (58) inostranstvo (57) zima (57) planinarski klub balkan (52) planine (50) pesacenje (45) psd jelenak (44) skijanje (44) psd kopaonik (41) visokogorstvo (41) planinarska oprema (38) ekstremni sportovi (34) sneg (31) youtube (31) biciklizam (29) outdoor oprema (29) pd radnicki (28) priroda (27) izleti (26) extremni sportovi (25) zimsko planinarenje (25) kopaonik (24) manastiri (24) prodavnica gora (21) treking (21) alpinizam (20) vojvodina (20) zimski sportovi (19) skijaska oprema (18) fruska gora (16) sport (16) jednodnevne akcije (15) planinarski domovi (15) bosna i herecegovina (14) fotografija (14) kampovanje (14) mountain biking (13) stara planina (13) bugarska (12) kamp oprema (12) makedonija (12) nova godina (12) testovi (12) avantura (11) fotografije (11) maljen (11) oprema planinarenje (11) pd pobeda (11) adrenalinski sportovi (10) alpinisticka oprema (10) nocno planinarenje (10) oprema za kampovanje (10) trka (10) bih (9) crna gora (9) deliblatska pescara (9) planinarsko drustvo naftas (9) povlen (9) rajac (9) sar planina (9) snowboarding (9) trkanje (9) avanturizam (8) divcibare (8) homolje (8) kanjoni (8) maglic (8) pd policajac josif pancic (8) pd vukan pozarevac (8) satori (8) saveti (8) setnja (8) tara (8) alpi (7) beograd (7) crni vrh (7) ekspedicija (7) freestylers (7) jezera (7) outdoor (7) planinarska fotografija (7) sela (7) slika (7) slike (7) takmicenja (7) trem (7) desavanja (6) durmitor (6) ekspedicije (6) jahorina (6) nacionalni parkovi (6) pecine (6) planina (6) planinarski savez beograda (6) prezivljavanje u prirodi (6) prokletije (6) rtanj (6) rudnik (6) smestaj (6) speleologija (6) suva planina (6) vikend ture (6) zlatibor (6) banje (5) base jumping (5) djerdap (5) evropa (5) extremini sportovi (5) filmovi (5) francuska (5) golija (5) golubac (5) grcka (5) kucaj (5) mk mountain resort (5) mtb (5) nocna tura (5) penjanje (5) planina tara (5) rafting (5) red bull (5) stolovi (5) transferzale (5) trcanje (5) vlasinsko jezero (5) vujan (5) alpinisticki tecajevi (4) big snow festival (4) drina (4) ekologija (4) expedicije (4) fischer (4) goc (4) homoljske planine (4) kablar (4) kanjon reke gradac (4) kosmaj (4) kurs alpinizma (4) obedska bara (4) oprema za planinarenje (4) orijenting (4) ovcarsko kablarska klisura (4) paraglajding (4) planina bukulja (4) planinarsko ekoloski klub soko (4) prasuma (4) prenj (4) prodaja (4) prodavnica planinarske i alpinisticke opreme (4) prodavnice (4) putovanja (4) ravna gora (4) reke (4) sarajevo (4) slovenija (4) suvobor (4) triglav (4) valjevske planine (4) veliki vukan (4) vitosa (4) vodopadi (4) voznja kajaka (4) afrika (3) avala (3) babin zub (3) balkan (3) boranja (3) bukovacki maraton (3) ciklo svet srbija (3) cipele za planinarenje (3) cvijicev vrh (3) festivali (3) foto konkurs (3) fruskogorski maraton (3) istrazivanje (3) izlozba (3) izlozbe (3) jabukovik (3) jakne (3) jezevac (3) kanjon nevideo (3) kavkaz (3) kilimandzaro (3) klisure (3) kursevi (3) lepenski vir (3) ljuboten (3) magles (3) manastir gornjak (3) navigacija (3) olimp (3) ostrovica (3) ovcar (3) pecina ceremosnja (3) perucica (3) planina ovcar (3) planinarenje setnje (3) planinari (3) planinarski filmovi (3) planinarski klub jasenica (3) planinarsko aplpinisticki klub kragujevac (3) planinarsko drustvo vilina vodica (3) plivanje (3) prasuma perucica (3) putopis (3) sator (3) severni kucaj (3) skijaliste (3) skije (3) skola (3) splavarenje (3) splavarenje drinom (3) splavarenje tarom (3) srebrno jezero (3) strazilovo (3) tehnologija (3) termalna banja zdrelo (3) titov vrh (3) turizam (3) vrsacke planine (3) zimovanje (3) alpinisticki odsek beograd (2) amerika (2) bjelasnica (2) bledsko jezero (2) bohinjsko jezero (2) bozic (2) bukovac (2) bushcraft (2) cardak (2) ceona lampa (2) crkve (2) djeravica (2) dogadjaji (2) dunav (2) elbrus (2) gledicke planine (2) golem krcin (2) gornji milanovac (2) gorska sluzba (2) gps navigacija (2) grbaja (2) ishrana u prirodi (2) italija (2) jablanik (2) jastrebac (2) juzni kucaj (2) kamera (2) karaula (2) klisura reke gradac (2) klub ekstremnih sportova (2) klub pozitiv (2) knjige (2) komovi (2) konaci (2) konkursi (2) kosjeric (2) kosovo i metohija (2) kosutnjak (2) krusevo (2) kupinovo (2) leskovik (2) leto (2) luznicki megdan (2) mali vukan (2) malinik (2) manastir ostrog (2) manastir raca (2) manastir tumane (2) manastir zica (2) maraton (2) maroko (2) midzor (2) mon blan (2) mostar (2) motorne sanke (2) musala (2) nissan 4 elements (2) obrazovanje (2) obuka (2) ohrid (2) orasac (2) pantalone (2) penjacki pojasevi (2) pirin (2) planinarska drustva (2) planinarske cipele (2) planinarski klub spartak subotica (2) planinarski savez srbije (2) planinarsko smucarski klub komovi (2) planinarstvo (2) posao (2) predavanja (2) predavanje (2) predov krst (2) prodavnica outdoor opreme alp (2) radaljsko jezero (2) radio stanice (2) rakobarski vis (2) rekreacija (2) rila (2) rogozna (2) rusija (2) sajam (2) sajtovi (2) satelitska navigacija (2) sijak (2) skijalista srbije (2) skola visokogorstva (2) skoplje (2) smederevo (2) sokobanja (2) sopotnica (2) sportsko penjanje (2) sremski karlovci (2) stara palanka (2) strmna gora (2) studena planina (2) studenac (2) subotica (2) sumadija (2) sutjeska (2) takovo (2) taorska vrela (2) tibet (2) toki-voki (2) trejler (2) trka prezivljavanja (2) usovica (2) velika pleca (2) vesti (2) vrece za spavanje (2) vrh zelena glava (2) vukan (2) wild serbia (2) zabljak (2) Extreme Summit Team (1) alp outdoor prodavnica (1) anapurna (1) areheoloska nalazista (1) arfika (1) atina (1) austrija (1) baba (1) backi breg (1) bajina basta (1) banat (1) banja brujici (1) banja gornja trepca (1) banja gornji milanovac (1) bansko (1) bare (1) beden (1) beocin (1) berba grozdja (1) besna kobila (1) bezdan (1) bezeni (1) bike park (1) bitolj (1) bobotov kuk (1) bogicevica (1) bojanine vode (1) bojcinska suma (1) boka kotorska (1) bor (1) boracki krs (1) breozovica (1) brnjica (1) carape (1) carapicev brest (1) casopisi (1) cer (1) ceripasina (1) cetina (1) cika duskove rajacke staze (1) crna reka (1) crna trava (1) crni timok (1) crno more (1) cross country (1) crveni cot (1) danilov vrh (1) denali (1) devica (1) dobri dol (1) docek nove godine (1) donji dusnik (1) drenovacki kik (1) drustvo mladih ekologa niksic dmen (1) drustvo putnika srbije (1) duboka pecina (1) durmit (1) ecka (1) ekolozi (1) ekspo zim (1) expo zim (1) facebook (1) ferrino (1) festivali. planinari (1) filipini (1) firenca (1) fotografisanje (1) galicica (1) gamzigrad (1) garmin (1) glamoca (1) gljivari (1) gljive (1) gocko jezero (1) golijska transferzala (1) golubacka tvrdjava (1) golubacki grad (1) gorica (1) gornjacke planine (1) gps (1) gradac (1) groslokren (1) guduricki vrh (1) hd hero (1) hodanje po zici (1) homoljski maraton (1) hrvatska (1) ibar (1) igman (1) igre (1) jablanica (1) jabucko ravniste (1) jagodina (1) jalovec (1) jankov kamen (1) jelova gora (1) juhor (1) kajmakcalan (1) kaludjerske bare (1) kamena gora (1) kampovi (1) kanjon komarice (1) kanjon milesevke (1) kanjon reke brnjice (1) kanjon reke milesevke (1) kanjon reke nere (1) kanjon reke skrapez (1) kanjon uvca (1) kanu (1) karte (1) katmandu (1) katuina (1) kavgalija (1) keela (1) kes pozitiv (1) klisura (1) klisura crne reke (1) klub ekstrminh sportova (1) klub putnika (1) korab (1) kostunici (1) kovacica (1) koznik (1) kozomor (1) kraljevo (1) krf (1) krk (1) kros (1) krs bogicevica (1) kukavica (1) kupinova glava (1) kurs speleologije (1) kutelo (1) lampe (1) latin grad (1) lavina (1) lavine (1) lazarev kanjon (1) lazarevac (1) le parkour (1) letovanje (1) licno (1) lisicja glava (1) ljubljana (1) ljubovija (1) ljuti krs (1) lov (1) lovcen (1) lupoglav (1) majevica (1) majice (1) mala rudnica (1) mala vlahinja (1) mali medjed (1) mali sturac (1) mali zvornik (1) maljovica (1) manastir milesevo (1) manastir moraca (1) manastir preobrazenje (1) manastir sretenje (1) manastir svete trojice (1) manastir vujan (1) mangart (1) mape (1) markacija (1) mataruska banja (1) materhorn (1) mavrovsko jezero (1) miroc (1) mitrovac (1) mitrovo polje (1) mojstrovska (1) mokra gora (1) momine skale (1) mongolija (1) moravica (1) motorola (1) mucanj (1) murtenica (1) nadkrstac (1) najave (1) nauka (1) nauticko selo (1) nepal (1) nepromocive vrece (1) neretva (1) nevidio (1) newsletter (1) nidze (1) niska banja (1) njazevac (1) north face (1) nudizam (1) obilazak manastira (1) oglasi (1) okupljanja (1) olimska gora (1) orjen (1) osnezivanje (1) ostri kamen (1) ostrvica (1) ozren (1) paintball (1) pak celtis (1) palic (1) palicko jezero (1) pancevo (1) pd hrid (1) pd josif pancic (1) pd spartak (1) pd vrbica (1) pecina ravnistarka (1) pelister (1) peru (1) pestarska visoravan (1) petrovaradin (1) plaine (1) plan akcija (1) planina jelica (1) planina kailas (1) planinarska markacija (1) planinarska navigacija (1) planinarski glasnik (1) planinarski klub gorstak (1) planinarski klub greben mladenovac (1) planinarski maraton (1) planinarski savez crne gore (1) planinarski susreti (1) planinarsko alpinisticko drustvo mosor (1) planinarsko aplinisticki klub mosor (1) planinarsko drustvo hrid (1) planinarsko drustvo unlimited (1) planinarsko drustvo vis (1) plitvicka jezera (1) podbukovo (1) poscensko jezero (1) pribeg (1) prilep (1) prirbeg (1) prodavnice outdoor opreme (1) prodavnice planinarske opreme (1) projekcije (1) psd zrenjanin (1) pustinja (1) put vina (1) radovanjski lug (1) ramacki visovi (1) ranac (1) rancevi (1) regata (1) reka milesevka (1) reka sava (1) reka skrapez (1) reka strmina (1) reka uvac (1) republicke akcije (1) rior (1) risnjak (1) rodopi (1) romanija (1) rosinj (1) rudina (1) rudnica (1) rumunija (1) safari (1) sahara (1) satovi (1) sava (1) sbrija (1) selo rtanj (1) seoski smestaj (1) sevicka pecina (1) siljak (1) skadarsko jezero (1) ski pas (1) skibus (1) skocjanske jame (1) slapovi (1) slobodno trcanje (1) slovinji (1) sluzba spasavanja (1) smederevska jesen (1) smederevska palanka (1) sokograd (1) sokolovac (1) solarna energija (1) solarni punjac (1) sombor (1) somrdski kamen (1) speleoloski alpinisticki klub asak (1) spomenici (1) sportska oprema (1) sportsko drustvo jasenica (1) spreca (1) srem (1) sremska mitrovica (1) sretenje (1) stabansko jezero (1) staza gorstaka (1) sto (1) strazara (1) strubej (1) strubelj (1) stubelj (1) subra (1) sume (1) surcin (1) susreti planinara (1) tanzanija (1) taorska vrla (1) tecajevi (1) tihomir stojanovic (1) tjentiste (1) tornicka bobija (1) tornik (1) transilvanija (1) trekovi (1) trnovacki dirmitor (1) trnovacko jezero (1) tumba (1) tunis (1) tutorijal (1) uskrs (1) vardenik (1) velika plana (1) velika vlahinja (1) veliki jelenac (1) veliki medjed (1) veliki sturac (1) veliki vetren (1) veliki vito (1) veliki vrh (1) vencac (1) veslanje (1) video igre (1) viminacijum (1) visegrad (1) vlasulja (1) volujk (1) voz (1) vranica (1) vranjski maraton (1) vrece (1) vrelo bosne (1) vrelo bune (1) vrsac (1) vucji zub (1) vulkani (1) zagadjenje (1) zagajicka brda (1) zajecar (1) zanimljivosti (1) zaposlenje (1) zarozje (1) zboriste (1) zeleni vir (1) zeljin (1) zesavica (1) zicara (1) zimski zaklon (1) zivotinje (1) zlatar (1) zupnjevac (1)

Mreza Kreativnih Ljudi - kreativnost, konkursi, knjige, fotografije, kultura, umetnost, nauka